Nascar-Team-Erica.reismee.nl

Dag 1 Hardenberg- Berlijn

Dag 1 zit er alweer op. Om 21:20 zijn wij eindelijk aangekomen in Berlijn nadat wij enkele keren rechtsomkeer zijn gegaan om een opdracht te voltooien of een telefoon op te halen. Vandaag hebben wij 6 van de 10 punten behaald. Dit is wat ons betreft ruim voldoende en we doen nog mee aan de competitie.

Stipt om 07:00 waren wij bij de familie Renker, op Albert na die om 07:10 aan kwam. Half acht hebben wij, met 3 andere teams, afgesproken bij de plaatselijke Shell tankstation in Nieuw Amsterdam genaamd Vugteveen om in convooi naar Hardenberg te rijden. .
Circa 8 uur arriveerden wij aan de Gedempte haven in Hardenberg om daar de auto te laten keuren op aanwezigheid van: gevaren driehoek, veiligheidshesjes, werking van de lampen om vervolgens een duim op je raam te krijgen. Dit was circa 08:30 gerealiseerd. We hebben de concurrentie even bestudeerd om te concluderen dat onze auto ten opzichte van overige auto's, er zeer goed uit ziet.

Om 09:00 uur gaf de wethouder van Hardenberg het startsein. We kregen nog enkele instructies van de organisatoren om vervolgens de bolide te starten en met een hels kabaal uit Hardenberg te rijden. Voordat wij vertrokken kregen wij nog 2 opdrachten, een dagopdracht en een week opdracht.

De dagopdracht luidde: ga vandaag op zoek naar plaatsnaamborden (geel). Zoek de plaatsen op basis van onderstaande cryptische omschrijving en maak foto's van het plaatsnaambord.
• In deze plaats stinkt het naar huisdieren
• In deze plaats ligt de oorsprong van shoarma
• Deze plaats bepaald de winnaar van de orginaliteitsprijs
• Deze plaats probeert de startplaats van de the Carbagerun te overtreffen
• In deze plaats lopen alle dieren vrij rond

Wij hadden de volgende oplossingen:

• Hundeluft
• Schapen
• Schöningen (moest Stemmen zijn)
• Harderberg
• Geen oplossing moest Scharrel zijn.

Van alle plaatsen hebben wij een foto van het gele plaatsnaambord gemaakt en deze ter beoordeling aan de organisatoren getoond.

Ook kregen wij de weekopdracht te zien. Deze luid: Vorig jaar werd the Carbage Run gereden van 13 t/, 17 juli 2009. Zoek in de volgorde van deze data een krant uit elk land waar je doorheen komt. Dus je moet de volgende vijf kranten verzamelen

• Duitse krant van 13 juli 2009
• Poolse krant van 14 juli 2009
• Tsjechische krant van 15 juli 2009
• Slowaakse krant van 16 juli 2009
• Oostenrijkse krant van 17 juli 2009

Vanaf 3 juiste kranten komen wij in aanmerking voor punten.

Dit brengt ons op het punt dat wij een krant in Osnabrück hebben gevonden. Wij zijn naar het kantoor toe gereden met de vraag of ze een krant van 13 juli 2009 hadden, en dat hadden ze! 1e krant binnen! Wij vol trots onze weg vervolgen, maar niet zonder een klein presentje achter te laten (delfts blauwe klompjes). Albert loopt terug, komt de receptioniste tegen bij de deur, vraagt ze of we even willen wachten voor een interview :D. Wij wachten op iemand van de redactie, interview afgenomen, foto's gemaakt midden op een bus baan voor het pand van de Osnabrücker Zeitung :D. Kortom wij zijn binnenkort na Louis van Gaal de bekendste Nederlanders in Duitsland. Weliswaar moesten wij voor de derde keer terugkomen omdat Wouter zijn telefoon was vergeten.

Na circa 10 uur rijden zijn wij dan eindelijk bij de finish aangekomen hebben we de foto's ter beoordeling getoond aan de organisatie mocht Albert terug rijden naar het Hostel. Albert had als enige vandaag nog geen kilometer gereden. Albert keert de auto, gaat richting een tankstation die hij per ongeluk voorbij rijdt en jahoor.... staat er een politieauto met stopbord aan achter de Nascar caprice. De spoiler was niet o.k.. Gelukkig geen boete en mochten we onze weg vervolgen.

We gaan nu, om 23:20 ergens een plek zoeken om een hapje te eten en een biertje drinken in de wereldstad Berlin.

En maar hopen dat we morgen weer fit aan de start staan voor ons avontuur richting Wroclaw Polen

Met vriendelijke groeten,

Nascar Team Erica

Miranda (Bizz)

Albert: we hadden toch afgesproken dat je op tijd zou komen! Leuk, zo'n eerste lekker verlopen dag. Succes de komende dagen. Groetjes van Bizz

Janneke van Amerongen

Geweldig zo mee te kunnen genieten van jullie reis.
Leuke foto's en veel succes in de competitie. Volgende dagen hopelijk geen onnodig tijdverlies.
Veel plezier en groeten van Janneke en Nico sr

Geertje renker

Heey jongens
Super veel succes! Maak geen ongelukken.
Geweldig dat ik jullie zo kan volgen.
ontzettend veel plezier toe gewenst.
groetjes geertje ( de oermoeder)

Ronnie

Hundeluft!! Nice.....

Succes jongens!!!

Dennis & Inge

Wow, wat goed dat jullie die krant hebben gekregen!!!
klinkt allemaal echt heeeuuul leuk!!

Heeel veel succes !!!

Jordy

Yo jongens,

Klinkt goed allemaal.

Lache foto al die zooi op de Caprice

Ga zo door.

Don

Hey jongens ziet er goed uit dus 2de dag volle bak qua punten? Super! Ga zo door.